Dobrodošli na spletnih straneh Vrtca Veržej!

Festival otroških folklornih skupin “Mihecfest”

“Mihecfest” se je odvijal v nedeljo, 24. septembra 2023 v okviru 10. MIHOLOVEGA SEJMA v Veržeju, ki je potekal ob praznovanju farnega zavetnika sv. Mihaela. Mihec fest je  namenjen predstavitvi kakovostnih otroških folklornih skupin iz Pomurja in širše okolice.

Na prireditvi je sodelovalo 5 otroških folklornih/vokalnih  skupin;  Mali Leščečki,  FS Vrtca Stročja vas,  OŠ Razkrižje, ki se je predstavila z dvema spletoma in  FS Vrtca Veržej, ki se je predstavila s spletom «Kej ti je naš mali mujcek«.

Za nekatere izmed naših otrok je bil to prvi folklorni nastop pred veliko množico ljudi, kljub temu so samozavestno in pogumno stopili na oder, kjer so zapeli, zaplesali in odigrali vse plese in pesmi zelo lepo in pri tem uživali.

Čestitke vsem še enkrat na čudovit nastop.

Zapisala: Alenka Belec

Dan slovenskega športa

Dan slovenskega športa, ki je državni praznik, smo prvič obeležili 23. septembra 2020. Ta dan je bil izbran zato, ker je na ta dan pred 20-imi leti na olimpijskih igrah v Sydneyu prvič zaigrala slovenska himna.

Ob Dnevu slovenskega športa je v Vrtcu Veržej bilo športno dopoldne, saj se zavedamo, da športne dejavnosti pozitivno vplivajo na otrokov celostni razvoj.

Na igrišču z umetno travo so otroci najprej tekali, se igrali elementarne igre in tako smo spodbudili srčni utrip in krvni obtok. Sledile so gimnastične vaje. Vsak oddelek je med seboj tekmoval v vlečenju vrvi. Z navijanjem, podpiranjem drug drugega se je med otroci širil športni duh. Za umirjanje in sprostitev smo imeli igralno padalo v pisanih barvah, ob katerem so se krepile njihove prijateljske vezi. Tako smo tudi zaključili naše športno dopoldne. Pomembno je sodelovati.

Zapisala: Nina Kodba Vereš

Začetek novega vrtčevskega leta

Dragi otroci, spoštovani starši!

Poletje, polno brezskrbnih dni, se počasi izteka. Za nami je čas, ki je bil edinstven in drugačen.

Pred nami pa je novo vrtčevsko leto in čarobnost pisanih doživetij. Prepričani smo, da bomo z iskrenostjo, zaupanjem, toplino, razigranostjo, iskrivimi pogledi, iskrenimi dejanji vzpostavili trden odnos med družino in vrtcem. In svet je za odtenek boljši in lepši, če si pomemben v življenju nekega otroka. 

Veselimo se novih doživetij in vam želimo nepozaben začetek vrtčevskega leta!

Zaposleni vrtca Veržej

Obvestilo – sestanek staršev otrok novincev

Spoštovani starši,
vabimo vas na sestanek staršev otrok novincev, ki bo
v ponedeljek, 28. avgusta 2023 ob 17.00, v prostorih vrtca.
Seznanili vas bomo z organizacijo in potekom dela v vrtcu v novem šolskem letu ter o načinih vključitve in navajanju vašega otroka na vrtec.
Prosimo vas, da se sestanka zagotovo udeležite, ali pa svojo odsotnost sporočite preko e-pošte info@vrtec-verzej.si.

Ob koncu vrtčevskega leta …

V  tem šolskem letu je vrtec obiskovalo 63 otrok razporejenih v štiri starostne skupine otrok. V sredo, 21. 6. 2023 smo imeli zaključno prireditev ob koncu šolskega leta. Vrtčevska pravljica se je končala za 11 otrok – bodočih prvošolcev. Vsi otroci (razen najmlajših) so svoje starše in vse prisotne skupaj z vzgojiteljicami razveselili z nastopom.  Bilo je veliko otroških nasmehov, veselja, ponosa, iskric v očeh, nekaj pa tudi solznih oči pri odraslih. Iz našega vrtca se v šolske klopi odpravlja tudi deklica, ki je prišla k nam iz Ukrajine. Predstavila se nam je v njihovi narodni noši in nam zapela pesem Slava Ukrajini.  Ati Beno  je za otroke napisal pesem »Jaz pa grem v šolo« in jih ob petju spremljal na kitaro, Jure Legen je bodočim šolarjem doniral majice ter tisk na njih. Po podelitvi  osvojenih priznanj in medalj ter daril za otroke, ki so jih izdelale vzgojiteljice je sledilo presenečenje. Na odru so, vsi starši bodočih šolarjev skupaj z njihovimi otroci, zaplesali in zapeli pesem »Gradim prijateljstvo«.                 In naj se naše prijateljstvo zares nikoli ne konča …  

Hvala Vam dragi starši za dobro sodelovanje in za zaupanje.                                                        Gabrijela Kuhar, vodja vrtca

Fotgrafije si lahko ogledate v fotogaleriji:  Slovo od minimaturantov 

 

Srečanje dedkov in babic v zeleni igralnici

V sredo, 31. 5. 2023, smo vzgojiteljice in otroci zelene igralnice povabili babice in dedke na skupno druženje v naš vrtec.

Pripravili smo krajši kulturni program in sladko pogostitev, sledilo je še prijetno druženje na igrišču vrtca.

Čas, ki ga preživljajo babice in dedki s svojimi vnuki,
je dragocena popotnica za njihovo življenje.
So tisti, ki otrokom dajejo in puščajo neprecenljive sledi,
brez katerih ni zdravega in srečnega otroštva.

Mavrični vrtiljak – posnetek prireditve

Na povezavi si lahko ogledate posnetek prireditve Mavrični vrtiljak – nekateri ste si prireditev že ogledali v živo, saj so se uspešno predstavili tudi otroci iz rdeče igralnice našega vrtca.

Uživajte ob gledanju!
 
https://video.arnes.si/watch/sybzl3rtx8jm
 

Športno popoldne s starši

V torek, 23. maja smo izvedli športno-zabavne igre za otroke in starše našega vrtca. Srečanja se je udeležilo zelo veliko staršev in otrok. Bili so zelo aktivni in z velikim veseljem so opravljali naloge, ki so jih pripravile vzgojiteljice po različnih postajah. Kljub krajši nevihti niso odnehali, se naprej zabavali, ter skrbno zbirali štapiljke ob opravljeni nalogi. Za nagrado so otroci dobili sladoledno žogico.

Fotografije si lahko ogledate v fotogaleriji.

Čestitke otroški folklorni skupini in mentorici Alenki

V torek, 9. maja 2023 je v Lendavi potekalo Regijsko srečanje otroških folklornih skupin za Pomurje in Maribor z okolico. Mentorica Alenka Belec je na prireditvi prejela “Srebrno priznanje za doseganje regijske ravni” za odličen nastop naših malih folkrnikov, ki so se predstavili že na Območni reviji vrtčevskih folklornih skupin.

ČESTITAMO!

                   

Prihajajoči dogodki

Dostopnost