Šolsko leto je pri koncu, čas neizmerno teče. Ne ozira se na to, da bi ga včasih želeli ustaviti, predvsem ob dogodkih, ki so enkratni, posebni, neponovljivi.

Letos je bilo leto polno pričakovanj in navdušenja nad novozgrajeno stavbo, ki je v maju odprla vrata za 65 otrok, 9 strokovnih delavk, 2 spremljevalki, čistilki, perico in kuharico. V novih, sodobno opremljenih prostorih se počutijo prijetno ne samo otroci, ampak tudi vsi zaposleni, starši in različni obiskovalci (stari starši, ravnatelji, zunanji sodelavci in različni strokovnjaki). Igralnice so polno zasedene z otroki, ki vsakodnevno odkrivajo možnosti in priložnosti za napredovanje na vseh področjih kurikuluma, pridobivajo si nove za življenje pomembne izkušnje in znanja in se aktivno vključujejo v ponujene dejavnosti, ki jim jih vsakodnevno pripravimo.

V četrtek, 20. junija 2024 smo vzgojiteljice vrtca, kot vsako leto, pripravile zaključno prireditev ob koncu šolskega leta. V kulturnem programu so se predstavili čisto vsi otroci iz našega vrtca z zanimivimi točkami;
s pesmijo in plesom. Opravili  smo tudi slovo od vrtca; letos se je za vedno poslovilo od vrtca 11 otrok kateri bodo septembra prestopili šolski prag (en otrok že uživa na morju). To je bil enkraten dogodek, poseben, precej čustven za starše in tudi za nas zaposlene. Želimo jim prijetne počitnice in vse dobro ter uspešno na novi poti, vrtec pa jim naj ostane v lepem spominu. Skupaj smo prehodili pomembno obdobje njihovega življenja, to je predšolsko obdobje, za katerega strokovnjaki zatrjujejo, da je prav to obdobje najpomembnejše. Opravljamo zelo odgovorno nalogo, vi spoštovani starši in mi, ki vam pri tem odgovornem poslanstvu pomagamo.

Hvala vam, spoštovani starši, rejniki, dedki in babice za vse, kar ste nam poklonili: lepo besedo, pohvalo, nasmeh, dobro voljo, prijaznost, potrditev, pogum… to je v življenju najpomembnejše in pravijo, da edino to šteje.

Hvala tudi Zalinemu očetu (GRENI HOP)  za napihljiva igrala, ki so otrokom popestrila zaključno prireditev.

Fotografije si lahko ogledate tukaj: https://www.vrtec-verzej.si/project/zakljucek-vrtca-2024/

 

Gabrijela Kuhar, vodja vrtca

Dostopnost